Västra Götalandsregionen genomför en omfattande verksamhetsutveckling av den palliativa vården. Från och med januari används itacih Verksamhetsstöd i det nya samspelet Mellan Göteborgs Stad och VGR. Palliativa Konsultteamet tillsammans med Palliativa Resursteamet är först ut att använda itacih. Under våren planeras verksamhetsutvecklingen inkludera ytterligare tre palliativa resursteam.

Det Palliativa Konsultteamet, som arbetar som konsulter på sjukhusen i Göteborg, använder itacihs pekplatta och har nu tillgång till hela sin planering, och kan skriva in nya patienter oavsett var de befinner sig.

Även personalen på Palliativa Resursteamet sköter nu all sin planering i itacih. Dessa har det medicinska ansvaret för palliativa patienter i hemmet och har ett tätt samarbete med sjuksköterskorna i Göteborgs Stad.

Vi tackar gänget i Göteborg för roliga och intensiva utbildningsdagar. Tacksamt att implementera ett nytt it-stöd som passar som handen i handsken i en verksamhet och mottas så positivt!